Vegetariersbond wil meer vegetarische gerechten op kindermenu

De Vegetariersbond roept op haar site restaurantketens op om meer gezonde en vegetarische kindermenu’s op de menukaart te zetten. Uit een onderzoek in het kader van de Veggiemama-campagne  blijkt namelijk dat de bestaande kindermenu’s niet gezond zijn én geen vegetarische opties kennen. De Vegetariërsbond concludeert in haar artikel: “Qua vegetarisch aanbod is er een wereld te winnen en dat kan ook makkelijk, bijvoorbeeld door vegetarische snackproducten van Chef Thor of de Vegetarische Slager.”

Het is duidelijk dat de focus van restaurants niet op het kindermenu ligt. Kinderen kunnen vaak alleen ongezonde dingen kiezen in een restaurant. Dat is jammer, zeker nu steeds meer restaurants inzetten op een gezond en calorie-arm aanbod en het aanbod aan echt vegetarische gerechten steeds groter wordt. Een restaurant dat bijvoorbeeld een goed voorbeeld geeft is Burgerz, dat verschillende vegetarische burgers aanbiedt” aldus Sytske de Waart (voedingskundige van de Vegetariërsbond). Het onderzoek werd uitgevoerd bij de restaurantketens McDonald’s, Burger King, La Place, Van de Valk, Ribhouse Texas, Landal Greenparks, AC Restaurants, Gonzales BBQ.

In dit kader is het wellicht leuk om te weten dat Chef Thor sinds vorige week niet alleen vegetarische bitterballen maar ook kroketten van 50 gram aanbiedt. In principe zijn de kroketten te  in alle Chef Thor-smaken te krijgen. Een telefoontje naar ons is voldoende. Uit eigen – tot nu toe beperkt – onderzoek, blijken kinderen vooral de Torri Jappi, Coco Thai en de Popeye het lekkerste te vinden.

  • Chef Thor op social media..

    U kunt Chef Thor volgen via:

    Twitter
    Facebook
    LinkedIn